Monday, May 28, 2012

Bloppis

Sedan jag stängde butiken för nu två år sedan (herregud vad fort tiden går;) har det här med att fota kläder och lägga upp annonser på nätet inte känts särskilt lockande. Men nu har jag äntligen fått tummen ur som man så fint säger, och lagt upp lite fina vintageplagg på Tradera. Mycket rosa inser jag. Fina klänningar och blusar som inte passar längre, eller som helt enkelt inte blivit använda. 
Den här långklänningen hade jag på en bal i Lund när jag precis träffat Henrik. Hade mycket svårt att finna mig i rollen som någons "dam", men kände mig snygg!

Supersöt blus som jag aldrig använt. För liten för mig. 

Den här är också för liten, men så himla söt. 

Perfekt om man vill se ut som en hippie i sommar.

Ljuvlig 50-talsklänning, även den är för liten. 

Har hur många blusar av den här typen som helst. 

Plus lite till som du hittar här.Skoåterfall

En av mina favoritbloggerskor är som bekant Ida Skovmand på Sydsvenskan. Hon inspirerar till att fundera på kläder och mode på fler sätt än vill-ha, och utmanade häromveckan sina läsare att plocka fram något gammalt ur garderoben för återanvändning. Jag antog utmaningen och grävde fram ett par sandaler från sena 90-talet som jag aldrig trodde att jag skulle använda igen, men sparat på grund av  affektionsvärde, och för att kunna titta på framtiden och tänka: Vilka konstiga skor jag haft en gång. Men så nu våren 2012 så såg de plötsligt inte sådär konstiga ut längre utan ganska snygga. Platån är ju högst aktuell, den fyrkantiga formen inte lika, men visst funkar de? Tänker att de är ultimata för att "ta ned" sötheten hos blommiga sommarklänningar, och att de ger en 90-talshårdhet och lite edge till sommaren. Söt och tuff vill man ju vara.

En grekisk trädgård

För ett litet tag sedan var vi på Kreta, i en by som heter Makrigialos. Där fanns härliga prunkande och prefekta operfekta trädgårdar med massor av blommor och en tjusig svan.

Här hemma vill vi gärna kontrollera naturen och växtligheten så mycket det bara går. Gräset skall vara välklippt och rabatterna prydliga och rensade. I Grekland, eller i alla fall just här i Makrigialos, var det mycket som var väldigt slitet och nedgånget, vilket så klart säkert beror på de ekonomiska problem som landet har, men det var också väldigt vackert. Om inte omgivningen, husen, gatorna och trädgårdarna måste vara perfekta finns kanske även en större tolerans mot att inte heller människan är så särskilt perfekt. Det blir en mer förlåtande miljö.( Eller slarvig och slapp om man väljer att se med andra ögon.)


Thursday, May 24, 2012

film och hårFilmlängtan!
Kan tänka mig att suget efter skarpa 20-talsfrisyrer kommer att bli stort i höst.