Monday, April 23, 2012

En snygg tjej i jeansförpackning

The Sartorialist (som jag som vanligt stulit en bild av) har ett väldigt bra öga för stil. Tjejen ovan gör mig mycket sugen på vida jeans, skjorta och tweedkavaj, långt hår och ja...typ höst. fast det får ju gärna bli lite sommar först.

När det snöade så väldigt häromdagen sa Hedda (3 år) : Mamma, vi har missat sommaren! Wednesday, April 18, 2012

och så lite visdom från the one and only


Tavi Gevinson.
Kan inte annat än hålla med om allt hon säger, trots att jag själv numera är 30+ och kanske borde ha "figured it out" already.

Eley Kishimoto aw 2012

Förlåt för liten bild, men lite ser man ju i alla fall...
Rävtröjan, udda mönster- och färgkombos, roliga strumpor. Koftor över tantklänningar och knästrumpor. Eley Kishimototjejen sitter på biblioteket och växlar mellan att läsa existensiell filosofi och fantasy. Hon är smart och har integritet och bryr sig inte nämnvärt om att vara till lags. Och så är hon lite knasig, på ett bra sätt. Jag gillar henne skarpt.

Friday, April 13, 2012

Iris Apfel är Ingen "empty-headed" fashionistaJag tror i och för sig inte att någon som är känd för sin stil skulle skriva under på att vara en empty-headed fashionista som endast bryr sig om kläder.

Thursday, April 12, 2012

En text om ett brutet litet ben, en moderekrytering och allmän modeapati.

Nu har jag varit tyst och frånvarande allt för länge - igen. Förutom fina rutiga kjolen från Iller och Kotte i förra inlägget har jag köpt ett par Dr Martens på Tradera och en röd kappa, också Tradera som jag inte hunnit hämta ut ännu. Och så har jag skrivit hemtenta, en kulturteoretisk analys av filmen Black Swan. Och så har vi varit i Sälen och där bröt Hedda benet, stackars liten, men hon mår under omständigheterna bra och knatar omkring på sitt rosa plastgips. Ibland blir hon ledsen, till exempel när hon inser att hon inte kan hoppa studsmatta på ett tag eller cykla. Då blir jag också ledsen. Hon skall få en cykel och ett fotbollsmål när gipset åker av om ett par veckor - har jag lovat.

Tiden tiden tiden...finns ju inte. Plugg och barn tar all. Det är helt ok, men någon bra blogg blir det ju inte. Jag hinner ju inte ens läsa modetidningar nuförtiden, något jag alltid på något sätt har sett till att prioritera tidigare. Nu ligger de olästa i hög. (Det har inte gått så långt att jag avstått från att köpa min månadsranson pga detta).

Annars känns det som om hela modevärlden just nu avvaktar. Butikerna skyltar desperat med mid-season-sale (i början av April?!, så skönt att inte ha den stressen längre...)medan kunderna inväntar vårens första solstrålar. Veckans stora händelse är den inte alltför oväntade nyheten att Raf Simons tar över på Dior. Alla verkar vara glada och förväntansfulla över att spekulationerna blivit bekräftade och längtar nu efter att få se premiärvisningen i höst. Kan det bli annat än succé? Annars känns läget lätt oinspirerat  - eller, det kanske bara gäller mig själv. Den kreativa modelusten kräver ständig matning. Inget intag=inget att uttrycka. Jag har städat ur min garderob men inte hittat något nytt att fylla med. Vilket väl egentligen är ganska positivt. Henrik är i London, jag fyller år på lördag, och fick frågan om jag ville ha något från en av Europas bästa modestäder... så jag satte igång att surfa runt för att se om jag kunde hitta något att önska. Det gjorde jag inte. Inte heller ett besök på Emmaus resulterade i något annat än en regnjacka till Hedda, tror nästan aldrig att detta har hänt förut. Att jag kommit i princip tomhänt ut ur en secondhandaffär. Är det modets fel? Eller beror det kanske på att jag just nu fyller huvudet med  så mycket intressanta teorier och fakta och bildning och barnsagor att det där tomma hålet som konsumtionen har till uppgift att fylla inte längre gapar så hungrigt?