Wednesday, December 21, 2011

Jullov
Är på plats i Småland inför julfirande med tjocka släkten, med tanke på mängden mat som bärs hem dagligen kommer uttrycket snart stämma även bokstavligt.Det kom lite snö men sen försvann den.Barnen leker med varandra och sina kusiner och allt som tillhör modevärlden känns väldigt långt bort. Här handlar vardagen om mat, lek, pyssel och inhandlande av julklappar och mer mat.Jag försöker att inte helt falla ned i mysträsket och ändå klä mig lite fint. Idag i mina favoriter uppifrån och ned. Har plockat fram mina Dr Martens från 1995. Känns kul att kunna använda något som jag haft så länge. Då, när jag gick på högstadiet var det helt otänkbart att ha nätta skor. Sulan skulle vara traktoraktig och ju klumpigare skor desto bättre. Dagens docs har tunnare sulor och det har tagit ett par år för mig att känna mig redo för dessa.Jag köpte dem i London och var sjukt nöjd.
Mörkgrönt nagelack har jag inte heller haft sedan dess.

Annars var det jag ville säga idag att jag har fullt upp med familjevardagen och få tankar på mode och bloggande.

God jul!

-Posted using BlogPress from my iPhone

Saturday, December 10, 2011

Vintageshopping och magasinläsning
Iklädd paisleyklänning från Monki och vintagekofta åkte jag häromdagen till mitt favoritshoppingcenter Skärholmen.Favorit för att här, utöver alla bekvämlughetsfaciliteter som en mamma med två små barn suktar efter, även finns En stor Myrornasbutik. Och en mycket bra sådan. Jag brukar alltid fynda.Blev inget till mig men två väldigt fina tröjor till barnen. Har letat länge efter en klassisk fiskar/pippi-tröja till Hedda. Den här var jättefin, mycket nöjd. Och den lilla vita dubbelknäppta är virkad och passar Agnes. Mycket söt.Jag fick en tidning. Rekommenderas. Intressant intervju med Tyra Banks som ger en lite annorlunda bild jämfört med Top Model Tyra. Gillar I Love you magazine för att man alltid känner sig lite stärkt efter att ha läst den. Till skillnad från en del andra magasin som snarare ger ångest...En annan outfit. Vintagekjol Cos-kofta och hemmavirkad krage. T-shirt från Splendid (från mitt första inköp till butiken, alltså 6 år gammal. Grym kvalite.)
Nu måste jag göra något åt min garderob...

-Posted using BlogPress from my iPhone

Tuesday, December 06, 2011

Style diary
Spetsskjorta och vintagekifta med broderier på.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Monday, December 05, 2011

Vinterspets och stickat

Inspirerad av Louis Vuittons spetskreationer i vår rotade jag fram en klänning som jag köpte i Reykjavik för två somrar sedan. Den är vintage och från butiken Rokk & Rosir som jag verkligen vill rekommendera till alla som besöker den Isländska huvudstaden. Koftan har jag nästan varje dag, den är brun, stor och skön, från COS. Och så vinröda strumpbyxor och bruna herrskor eller bruna kängor på fötterna. Som alltid blir min näsa röd när det är kallt ute.

Gillar kombinationen av skir spets och grovt stickat. Romantisk grunge.

Den här bloggposten innehåller nötkräm


UNICEF/Pelle Bergström

Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Den här bloggposten innebär att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. 
Varje dag dör 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. 
Den här bloggposten är mitt sätt bidra. 
Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.
Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.
Copyright © Dan Lepp

SPETS I VÅR

Första riktigt frostiga morgonen idag. Fick skrapa alla rutor på bilen. Långt kvar till våren. Men i vår tänker jag låts mig inspireras av Louis Vuittons spetsar och spetskragar. Vill blanda olika spetstyger med varandra. Funkar ju nu direkt också, med strumpbyxor  och kofta till. jag tänker bruna och beiga färger. brun kofta, beiga strumpbyxor och så vit spets.

bild: Style.com
Nu är jag klar med fortsättningskursen i praktisk journalistik på Poppius och förhoppningsvis blir det lite mer tid till att blogga. Om Agnes går med på det vill säga...Just nu står hon brevid mig och försöker flytta mina händer från tangentbordet.  Jag har lekt med henne i en timma så det är inte så synd om henne. Hon är inte helt nonchalerad till förmån för mammas datoranvändande. 

Om du funderar på att plugga journalistik kan jag verkligen rekommendera Poppius. Skolan är Sveriges äldsta journalistskola och välrenommerad. Alla lärare är yrkesverksamma journalister vilket innebär att utbildningen blir väldigt verklighetsförankrade. Och så är det en trevlig skola med bra stämning. I och med att utbidlningarna är på deltid och ofta kvällstid, för att passa folk som har jobb, så är klasserna väldigt blandade åldersmässigt. Vilket alltid är en fördel. Men det bästa är att de är så praktiskt inriktade. Det är bara pang på, rakt ut och jobba. Man tvingas släppa all prestationsångest och bara leverera. Har man lite arbetslivserfarenhet eller har pluggat andra ämnen så är det perfekt. 

Min plan är nu att börja frilansa, inom kultur och mode. Jag skriver också gärna för webben, för butiker och liknande. Så har du ett uppdrag så finns jag här;-) Och jag är inte dyr så här i början. Vill bara komma igång...

Så mammaplikten kallar. 


Friday, December 02, 2011

Julen är här...
Idag har jag tagit fram julklänningen. Och köpt juliga nagellack.Tänkte ta en bild nu när jag målat med det gröna, men mina händer och nagelband var inte uppvisningsmaterial. Nariga och fnasiga är bara förnamnet. Måste sluta diska;)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Thursday, December 01, 2011

Och en till...

När jag ändå är igång och stjäler...här kommer en till inspirerande kvinna.
Jag önskar att jag passade i sådana där glasögon men det verkar vara något fel på mina proportioner. Det blir alltid för mycket glasögon ovanför ögonbrynen. ser helkonstigt ut. Antingen är det mina ögonbryn som sitter för lågt, eller så sitter öronen för högt.... 

Instagramkärlek och en stöld

Jag hoppar alltid på allt nytt. Gillar att testa. Men tröttnar ganska snabbt. Är själv förvånad att jag lyckats hålla liv, om än knappt stundtals, i den här bloggen. Just nu tillbringar jag dock min mesta fritid (och själ av annan tid) på Instagram. (Vad jag förstår endast tillgängligt via Iphone eller Ipad) Gillar att man snabbt kan lägga upp en bild med liten kommentar och att man kan följa personer som bor på andra sidan jorden och se bilder från deras vardag. Folk som är duktiga fotografer eller som har en skön stil. Som gillar vintage lika mycket som jag eller som är ute och rider i norska skogar hela dagarna. Är du också fast så följ mig gärna Mintanna heter jag. Många av bilderna hamnar ju här också i och för sig, men absolut inte alla.

och så stölden...det var längesedan jag lånade en bild av The great Sartorialist, men när jag såg den här så kände jag att precis sådär vill jag klä mig i vår. Fin färg- och mönsterkombo.