Thursday, October 27, 2011

Fint med höst
Jag promenerar


Det har varit fina och soliga dagar.


Även sånt som är fult kan se fint ut .


Naturromantik 1


Fina filten


Kan man ha som sjal.


Klär mig i samma färg som löven.


Naturromantik 2


Kollar in Turner Monet och Twombly på Moderna


Autumn heter denna tavla av Twombly.


Trivs i min kappa.


Posted using BlogPress from my iPhone

Thursday, October 20, 2011

A handy tip for the easily destracted

När jag ändå är inne på att tipsa om bra saker på NOWNESS så måste jag dela med mig av den här. Min ständiga förebild Miranda July har gjort en ny film The Future. Här är ett klipp specialgjort för NOWNESS inspirerat av nya filmen.

A handy tip for the easily destracted.


Miranda July: The Future on Nowness.com.

Tavi hjärta Lula

Alla fans av Tavi och Leith Clark klicka här. 

Tuesday, October 18, 2011

I min fantasi
Jag gillar min leopardkjol väldigt mycket. Passar till allt. Den är en avklippt och numera även fållad vintagekjol i 80-talsmodell.

Även blusen är vintage. Tröjan är från H&M och skönt vid i formen.
Jag är också väldigt förtjust i min 69-talskappa. Finns många liknande i butikerna nu, men inget slår ju originalet.Häromdagen besökte jag fina butiken Sara Clausin på Bondegatan och föll för dessa skodon från Chie Mihara. Snygga och otroligt sköna. Ca 2500...
Blev också smått förälskad i denna stickade klänning från Ivana Helsinki, finns hos Kunnigunda.
Och så jag städat garderoben och insett att jag verkligen inte behöver ett endaste plagg till. Men fantisera kan man ju...
- Posted using BlogPress from my iPhone

Monday, October 17, 2011

Finskor

Fina återuppväckta franska märket Carven har gjort skor tillsammans med Robert Clergerie som man gärna vill ha på sig när man går till skolan. Man kan köpa här till exempel.

Love yourself

I väntan på nästa nummer postar jag  I Love you magazines manifest eftersom det kan vara bra att bli påmind om att tycka om sig själv.


WOMEN ARE BEAUTIFUL
WOMEN ARE SEXY
WOMEN ARE CLEVER AND INTELLIGENT
LIFE IS CHANGE. CHANGE IS GOOD.
FASHION IS THE DISPLAY OF CHANGE
LIFE IS IRREGULAR.
LIFE HAPPENS QUICKLY,
BUT NOT ALWAYS.
TODAY'S COMMUNICATION GETS FASTER
TODAY'S COMMUNICATION GETS
MORE PERSONAL.

FASHION HAPPENS EVERY MORNING.
THIS (MAGAZINE) IS TO HELP YOU
STAY INSPIRED.

...IS TO KEEP YOU INSPIRED AND LOVE YOU(RSELF)


Baksidan på senaste numret

Monday, October 10, 2011

Carin Wester samarbetar med Urban Outfitters

I fredags släpptes Carin Westers kollektion CW by Carin Wester som är ett samarbete med Urban Outfitters. Kollektionen som kan köpas på hemsidan,  är döpt till "The Lullaby" och är inspirerad av Roman Polanskis film Rosemarys baby från 1968.
 
 Filmen med Mia Farrow i huvudrollen (någon gång i livet skall jag ha den där frisyren) är från 1968 men utspelas på tidiga 60-talet, därför är plaggen i filmen mer mod än hippie.
Carin Westers kollektion är ju inte inspirerad av enbart kläderna i filmen utan av filmen som helhet, som jag förstår det. Men den innehåller verkligen mycket 60-tal. A-linjeformade klänningar och kappor, fina små kragar och vida byxor. Och jag gillar det så klart väldigt mycket. Är extremt lättflirtad när det gäller 60-talsinfluerade plagg. Kollektionen är överlag betydligt mer lättillgänglig, eller mainstream jämfört med Carin Westers egna linje, men utan att förlora Carins egna och varma känsla. Eller? Vid närmare eftertanke hade jag nog egentligen önskat lite mer raffinemang á la Carin Wester. Något oväntat. Klänningen ovan som jag verkligen verkligen gillar kunde haft en oväntat detalj någonstans som avslöjar att det är Carin Wester som är avsändaren. Nu skulle den i princip kunna komma från vilket märke som helst. Samma sak med kappan, som jag också verkligen gillar, men som inte är så särskilt speciell egentligen. Skorna däremot känns originella och inte lika "kopierade" från  60-talet. vad som också känns nytt och snyggt är färgvalen. Petrolgrönt kan i fel nyans vara rikitigt "räligt" som man säger i Skåne. Här ser det fint ut. Och fuschia, kan aldrig bli fel.


Trots lite lätt kritik väcker nästan alla plagg ha-begär, mina favoriter syns ovan, och det är väl det som är meningen i ett sådant här samarbete. Blir nog till att besöka Urban eller CW för att klämma, känna och prova.

Byxorna...jag älskar ju den där modellen, vida ben och hög midja. Men den är extremt icke-kompatibel med den kroppen som fött barn. Det börjar ju bli ett bra tag sedan nu, 10 månader men magen den är ju inte riktigt vad den varit tyvärr. Det är inte bara det att det är svårt att knäppa byxor i midjan, det är så fruktansvärt obehagligt med allt som sitter åt. Tidigare, före barnen, hade jag inga problem med lite söm-märken kring höften, nu blir jag svettig av bara tanken på att inte kunna andas helt fritt. Och det är väl sunt egentligen. Varför skall man klämma i sig i kläder som inte passar?

Sunday, October 09, 2011

Bonjour tristesse

(skrev detta för ett tag sedan men blev som vanligt avbruten av barn innan jag hann klart. Eftersom texten ändå var rätt lång ville jag inte förpassa den till den överfulla drafts-foldern utan postar nu istället, veckor senare)

Jag är föräldraledig. Mellan nio och tre på dagarna är Hedda på dagis, jag och Agnes har dagen för oss själva. Vi bor i hus med mycket natur runt omkring. Det är tidig höst och fint väder, man borde vara ute hela tiden. Men jag tröttnar.

Tröttnar väldigt snabbt på att vara inne. På sisyfosarbetet vid diskbänken. Så fort en måltid är över måste man skölja, ställa in i diskmaskinen, torka av, sopa golvet ( Agnes är nio månader och merparten av hennes måltider hamnar på golvet) och ställa in i skåpen. Låter ju inte så märkvärdigt men ibland känns detta som ett oöverstigligt berg av tristess. Vi går ut, går en promenad. Träffar ingen för alla är på sina fina jobb i stan. Kollar lite på de senaste husbyggena och filosoferar över människans kamp mot naturen och vice versa. ( senaste dagarna har det sprängts och borrats något vansinnigt, människan låter minsann inte ett litet berg stoppa henne när hon hittat en tomt att bebygga i detta attraktiva barnvänliga natursköna område nära både stad och vatten). Tröttnar ganska snabbt på att vara ute också.

Mellan nio och tre, det är sex timmar, man borde ju hinna med en hel del. Jag tänker att jag skall passa på att gå på museer, gallerier och annat inspirerande nu medan Agnes fortfarande är relativt nöjd i vagnen, men det är så svårt att ta sig för. Så jag gör vad jag brukar göra när jag inte har någon fantasi eller initiativkraft, jag åker till Nacka Forum...

Där finns mat, toaletter, affärer, folk att titta på, allt vi behöver. Det är så lättillgängligt. Bara att köra in bilen i parkeringsgaraget kliva ur och rakt in i härligheten. Och inte behöver man bekymra sig om en regnskur eller två. Här inne är man skyddad.

Vi strosar runt. Agnes blickar nyfiket omkring sig, flirtar hej vilt med tanter och gubbar som också upptäckt köpcentrats funktion som modern fritidsgård för pensionärer, förämdralediga och andra dagdrivare. Jag köper en tidning på press-stop ( ojojoj många pengar hamnar i deras kassa) som jag tänker läsa under lunchen. Jag har fortfarande inte fattat att det inte är någon ide att ha lektyr till bordet eftersom Agnes inte riktigt finner sig i att bli nonchalerad på det sättet, vilket så klart är helt i sin ordning då det ju faktiskt är för hennes skull som jag inte jobbar. Köper ändå senaste numret av Vogue för att kunna drömma mig bort vid annat tillfälle.

Kollar i affärerna, ni vet, de vanliga som finns i alla köpcentran och gallerior i landet. Överallt ungefär samma plagg. I höst är det mycket 60-talsretro. Fina fast extremt tunna och skrynkliga blusar med kragar, A-linjeformade klänningar i polyester och kjolar med rynkig fåll knöhöga stövlar i plast och fina kappor med redan i butiken avskavda guldknappar och på Zara kan man köpa sig en hel Celinelook som inte passar. Ormskinns boots med liteför hög klack eller totalt opraktiska men väldigt söta barnkläder. Inspirationen uteblir. Allt känns så sunkigt. Kläder i massor men ingen glädje. Jag vet ju att om jag köper något så kommer ju just det plagget antagligen bli uppskattat och trivas fint i min egna garderob men just där i affären känns allt bara så futtigt, opersonligt och billigt i ordets mer negativa bemärkelse. Tusentals plagg som producerats till minsta möjliga kostnad för att snabbt säljas, bäras ett par gånger ochsedan förvisas som förra årets trend.

Jag provar ändå.
En hjärtblus som är för trång i ärmarna och med tanke på att det är 100% polyester och att jag faktiskt svettas lite ibland går den bort.
En annan söt blus, men den där färgen är endast fin i teorin och kanske på andra, jag ser till och med glåmigare ut än jag känner mig.
En mysig höstkofta då, måste ju bli välanvänd. Lappar på armbågarna är fint men 73% acryl. Den har den där torra sträva känslan som acryl har och jag ser framför mig hur den kommer att bli väldigt noppig inom kort.

Det blir inga köp och det är ju lika bra det. För det är ju verkligen inte så att jag behöver någonting-inget alls. Jag vill bara ha något för att känna mig lite glad. Köpa mig lite förnyelse och hopp om vilken förträfflig och snygg person jag snart kommer att bli. Fylla det där hålet inom mig med något nytt och fint.

Nästa gång vardagstristessen slår till skall jag minsann se till att konsumera lite kultur istället för att ödsla timmar av livet i allt för ljusa provrum med dammråttor på golven.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Att dräpa en lugg

Jag har gjort det på egen hand ett flertal gånger nu, och det har gått bra. Klippt luggen alltså. Men häromdagen tänkte jag att jag skulle klippa lite mer. Kom på att jag ville ha den ovanför ögonbrynen istället för precis på/ strax under. Jag var lite kaxig eftersom det gått så bra de senaste gångerna och var kanske inte helt koncentrerad. Jag gillar att utföra mina ideer snabbt och inte helt sällan blir det lite slarvigt. Chop chop. Hoppsan. Lite kortare på ena sidan. Jämna ut och så blev det visst lite kortare på andra sidan och så kom jag på att det kanske är snyggt om luggen är liksom lite flikig och inte sådär tvär. Lite som på modellerna på Dagmars höstvisning:Det är bara att erkänna - det blev inte så bra. Tur att den växer ut snart. I morgon skall jag färga mörkare så att jag ser mer medvetet punk ut än missklippt småbarnsmamma.

I'll keep you posted som man brukar säga.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Loppissöndag

Älskar höstdagar som idag då man slipper allt nyttigt och bara är. Vi åkte på loppis på Siggesta gård här på Värmdö.Eftersom jag har i princip köpstopp på allt så kunde jag strosa lugnt. Har haft svårt att komma ur vanan att handla till butiken och därmed köpa allt fint jag ser oavsett storlek. Lyckades ganska bra idag. Blev lite småsaker till Hedda.Funderade på att köpa några småbilar för att väga upp övervikten av typiska tjejgrejer. Men det blev inte så. Det är ju hon själv som väljer rosa, Hello Kitty och My Little Pony. Varför hon gör det kan man ju verkligen grubbla på men jag tror inte att det spelar så stor roll. Viktigast är att man låter henne vara den hon är och försöka få henne att känna sig trygg i sig själv och få ett riktigt bra självförtroende så att hon kan göra det hon vill. Inte försöka styra in henne på varken flickighet eller motsatsen. Som sagt, finns massor att säga-inte just nu dock.Jag fick några böcker.Och två ull-angora-tröjor i fin kvalite från Benetton.Inte dagens logga direkt.Vi tittade på djuren också. Jag längtar efter att rida ut i skogen och att trycka näsan mot mjuk hästpäls. Höra det rytmiska malandet när hästen tuggar och att pyssla i stallet. Nu när Agnes är lite större kanske det är dags att hitta en häst att rida på.
Det blev en hel del barnböcker. Gillar färgerna i denna om Kalle kanin. Sådär kitchigt som jag minns att jag själv gillade som barn. Det värsta jag visste var böcker som var naivistiskt tecknade. Som om de inte ansträngt sig att göra fint.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Saturday, October 08, 2011

Jag önskar mig den där tröjan från COS

I går när jag skulle sova fick jag en släng av "nu-har-jag-handlat-för-mycket-igen-ångest". Det är så lätt att köpa köpa. Jag handlar väl egentligen inte så särskilt mycket om man jämför med vilken average modebloggare som helst, väldigt lite nytt, men desto mer vintage och second hand och även om det är bättre för både plånboken och miljön så kan det bli lite för mycket. Men i förhållande till det liv jag lever och den inkomst jag som föräldrarledig föredetta företagare har, så handlar jag för mycket. Jag har ju inte användning för alla de där kjolarna och blusarna som bärs hem i plastkassar med Myrornas logga på. Eller för prydliga klänningar i otvättbara material.
Men framförallt handlade nog ångesten om tidningar. Det är ju inte friskt att köpa magasin för hundratals kronor i månaden. Minst 500 kr, tänk vad mycket pengar på ett år, eller fem. Eller, tänk inte på det. Jag försöker låta bli. Men tidningar är liksom mitt bränsle. Jag skulle inte kunna tänka mig att leva utan. Måste få sjunka in i en annan värld lite då och då (ett par gånger om dagen)  Men man behöver kanske inte ha ett nytt glossy nummer varje gång längtan efter vardagsflykt gör sig påmind. Och tänk vad mycket papper, så många träd....

Så från och med nu får jag bara köpa mina absoluta favoriter som är följande:
Varje månad: Jalouse Cover  Vogue UK
Lite mer sällan: BON,
Biannual: Lula, I Love U, Gentlewoman

och kanske svenska Elle, och Rodeo också... för att ha koll på vad som händer här på hemmaplan.

Vilka läser/köper du? Inte för att jag behöver få tips om några nya att bli beroende av direkt men det är kul att veta.

Och så var det ju det där med klädbegäret som ju ofta föds av hög magasinkonsumtion. Blev väldigt förtjust i tröjan ovan som kommer från COS. Sammet med liten krage. Skulle ha den till min leopardkjol, fint bryt.

Thursday, October 06, 2011

Vad jag egentligen har på mig
När jag inte klär ut mig och går omkring i skogen med kamera och stativ satsar jag på bekvämlighet. Mjuka sköna kläder som är lätta att tvätta. Livet med små barn kräver det.
2nd handtröja, stor grå och skön. 2 nd handkjol från betty barclay och grå tights. Skinnjackan från Zara har hängt med länge och blir bara bättre med åren. Vintage herrskor på fötterna.Idag har jag äntligen sytt i knapparna på min älsklingskappa.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Wednesday, October 05, 2011

DIY-tips: Gör en egen pärlkrage

Alltid kul att få tips på saker att göra själv. Som en Peter Pan krage med pärlor till exempel.
Kanske att man skulle ta och testa en dag. Tänkte senast idag på en marinblå ulltröja från April, May som vi hade i butien. den hade en Peter Pan-krage i paljetter. den var fin. Ångrar att jag inte köpte den. fast jag minns nu att jag provade och att den var lite skum i axelpartiet och helt enkelt inte passade. Men man skulle ju ganska lätt kunna göra en själv. Bara att sy på paljetter ju. Lite pilligt och tidskrävande men  man kan. En lös krage är ju mer praktisk egentligen.

Härlig är hösten

Bilden ser helt overklig ut. Den är lite redigerad men det är inget montage, trots det ser det ut som om jag är påklistrad på en bakgrund. Anledningen är nog att jag stod i skuggan av träden och använde blixt. 

Mitt favoritruckel står kvar. 

Hur ska det gå för SAAB undrar man ju.

Idag har hösten varit precis sådär härlig, klar och solig som man minns den när man längtar.  Kavajskjortan eller vad man skall kalla den, som jag har på mig är vintage, och skönt övertydlig i sin höstlövsinspiration. Har länge tänkt gå ut och fotografera mig framför löv i samma färger som de på mönstret. Den vita skjortan med liten krage är också vintage, och byxorna från Minimarket. 

Tuesday, October 04, 2011

Höstens första veckor i bild


Hallå! Är det någon där? Jag inser att min närmast obefintliga närvaro på denna blogg antagligen fått de flesta av er att tröttna.
Det är mycket nu med allt, livet, huset och barnen. Och så pluggar jag lite. Journalistik på Poppius. Det är rysligt trevligt att gå i skolan. Särskilt nu på hösten. Kalla luften, löv på marken och sus i träden kommer för evigt att vara förknippat med skolstart.

Vad har hänt sen sist? Här kommer en bildkavalkad.
Jag klädde mig i vintageklänning orange strumpbyxor och plastiga loafers från monki och gick på invigning av nya monkibutiken på hamngatan.Utanför hade de dekorerat med blommor som man fick ta med sig hem sen, det var nog det bästa med hela grejen.Kändr mig lite som ett ufo bland alla festande flickor och pojkar. Man är ju ovan vid den här typen av folksamlingar nuförtiden.En annan dag kollade jag på denna väldigt fina vintageklänning hos judith. Inget köp dock-för liten.Gillar stickstreetarten.På hornsgatan.Ny favoritkofta från COS.Har äntligen målat flickornas rum. Rosa så klart.Hängt en hel dag i Skärholmen, mitt favoritköpcentrum. Främst för att myrorna har en riktigt grym butik här. Hittade massor.Blivit inspirerad av modejobb i senaste cover.2nd handblus och H&M-tröja.Allt 2nd hand.Letat bröllopspresent på Room, men som vanligt resulterade besöket i en lång önskelista till mig själv istället.
Blåmesen i trä köpte jag.Älskar minimarkets mönster.Monkiklänning över Lindexbyxor och under vintagekappa.Mer loppis.Och så sötaste lilla tjejen.

Posted using BlogPress from my iPhone