Thursday, September 29, 2011

Ben-tips
 Italienska Le flu flu gör fina lekfulla strumpbyxor. För 20 Euros kan du få så här snygga svanben. Märket är helt nytt och drivs av två vänner med passion för mode i allmänhet och strumpbyxor i synnerhet.

Thursday, September 22, 2011

Det bästa med att åka bort är att komma hem igen


Hemma igen i huset. Blommorna överlevde torkan om än knappt.
När jag packat upp är det dags för säsongsstädning av garderoben. Vilket antagligen kommer att ta flera dar eftersom jag måste prova allt.
Jalouse har genomgått en makeover. Tror jag gillar resultatet.den känns lite proffsigare på något sätt, fast jag är inte riktigt säker på att det är positivt för en indiesjäl som jag.
Den här damen smygfotade jag i Orminge centrum. Inspireras av mönstermissmatchningen.

Posted using BlogPress from my iPhone

Sunday, September 18, 2011

Barndomsland

Har varit i barndomens Landvetter ett tag.


När det inte regnat, vilket det gör typ jämt här, har vi varit ute.


Promenerat. Här hade jag jympa. Synen väcker ångestkänslor, hatade verkligen jympan innerligt. Var rätt kass på det mesta.


Plocka svamp är härligt. Lukten av jord och skog. Till och med Hedda uppskattade utflykten.

Posted using BlogPress from my iPhone

Friday, September 16, 2011

Min Instagramdag
Höstanemoner i rabattenLoppisfyndade böcker om eller av kvinnor att inspireras av.Väldigt fulsnygg och Prada-ish vintageklänning i riktikt läskigt material.Lång rosa kjol med volanger. Även den loppisfyndad. Ingen aning om jag någonsin kommer att använda den men kunde inte motstå.Fint mönstrad scarfDagens klädsel. Gul monkiklänning, grön kofta från Cos och blommiga strumpor.Agnes vill äta sten. Man kan ju tycka att det räcker att smaka en gång...

using BlogPress from my iPhone

Kultur vs shopping 1-0
Vinden blåser upp klänningen. Jag är inte gravid igen, tack och lov. Nu räcker det med barn på ett bra tag. Gillar blommiga klänningen, lila strumpbyxor och älsklingsskorna som jah fyndat på ebay för ett bra tag sedan.Bilderna kunde ha tagits idag men är från kanske två veckor sedan då jag äntligen tog mig i kragen o h besökte Moderna. Älskar ju att bo i stockholm för att det finns så mycket att se och göra, men sen fastnar jag i mina konsumtionsvanor och hänger mer i secondhandbutiker och köocentran. Måste sluta med det. Museer är ju precis lika barnvänluga egentligen. Det finns ju mat och toaletter och nästan alltid är det rullstols- och därmed barnvagnsanpassat.Mer kultur än shopping var det. Sagt och gjort. Vi är i Göteborg hos mina föräldrar och jag passade på att ta med mig barnen till Röda sten för att kolla in Göteborgs biennalen.


Var lite för ofokuserad för att riktigt kunna ta in verken, men denna jätteskulptur/installation var en härlig upplevelse. Vem som gjort den har jag glömt så klart, men det kändes lite som att stå under ett gigantiskt ljuver eller som att man skulle vilja bo i den.Lite streetartvirkning stötte vi på utanför.
Det är väldigt fint det där med handarbete på stan. Tillför en mjukhet och det känns som om någon bryr sig om en.


Posted using BlogPress from my iPhone

Monday, September 12, 2011

Livet är kort, men också ganska långt.

Måste rekommendera den här bildserien hos Refinery29 (som ofta lyckas inspirera). 63-åriga Linda Rodin är stylist och före detta modell och har ett väldigt inspirerande hem. Härligt med kreativa okonventionella människor oavsett ålder. Men ändå extra härligt när det inte endast är 20-åringars stil och skönhet som lyfts fram.  Jag hoppas att jag har ett lika excentriskt hem när jag blir 60+. Att se damer som Linda Rodin gör att jag känner mig lite lugnare, även om livet är kort så finns det tid. Allt måste inte hända nu.  (jag känner mig annars ständigt lite stressad över allt jag vill hinna med i livet)

Sunday, September 04, 2011

Ekologiskt skotips
Såg i skyltfönstret hos Nilsons, ekologiska skodon, tillverkade i Sverige av Kavat ( mest kända för sina förträffliga barnskor).

Jag provade, men tån gick emot där fram, de verkar vara lite korta i storleken. Har för mig att de kostar ca 1500. Bra investering tror jag.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Friday, September 02, 2011

Japansk Lula-estetik

Fick ett mail från Eley Kishimoto med inbjudan till deras showroom i Paris. Antagligen tror de att butiken fortfarande finns och hoppas på att vi skall köpa in igen. Av alla märken vi jobbat med är Eley Kishimoto det absolut trevligaste. All kommunikation, allt gick så himla smidigt och de var så väldigt trevliga och artiga hela tiden. Det gjorde att vi köpte bra. Men plaggen blev lite för dyra för oss svenskar tror jag. Och det är svårt att förmedla den genuina trevligheten och omtanken som ligger bakom märket, det där som gör att plaggen, i alla fall i min värld, är värde några extra hundralappar. Ingen vinstaffär det heller.

Men det var inte det det här inlägget skulle handla om utan om ett japanskt magasin och butik som heter Palm. http://www.bis.palm-jpn.com/news/ som jag hittade genom Eley Kishimotos lilla brev.


Med hjälp av Google translate har jag kommit fram till att det är ett magasin med tillhörande butik. Det som visas i magasinet är köpbart direkt i Palm store. Fiffigt. Låter ju kanske inte så originellt när många klädföretag även gör magasin för att stärka sitt varumärke (H&M, Acne, Aplace m.fl) men skillnaden är att Palm gör det väldigt bra (det gör ovan nämda också, men Palm råkar vara precis i min smak)
Alla bilder är så otroligt fina. 

Och gör verkligen att man blir sugen på de mest underliga plagg.

Lulaesque med japansk touch
Den där koftan och de där byxorna till exempel. 

Men mest av allt blir jag sugen på att göra samma grej. Min dröm med Mint & Vintage var från början att det skulle vara just så här. Både butik och magasin, med samma noggranna urval och personliga känsla. Men sen tog butik och e-butik överhanden och jag hann helt enkelt inte med. Skulle jag göra om skulle jag teama ihop mig med någon mer. Ensam kan man inte åstadkomma allt man vill.