Monday, January 31, 2011

Redo för visning

Agnes och jag gör oss redo för lite modevecka...

- Posted using BlogPress from my iPhone

Sunday, January 30, 2011

Blommor
Gillar verkligen kombinationen av blommor i den här annonsen för vagabond. Fint!
Vårlängtan.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Thursday, January 27, 2011

Spets ränder och näbb


Det var det där med att leva som lär ja. Idag helt klädd i H&M. Men det behöver ju inte vara bara dåligt. Poängen är att det är dåligt att handla nya kläder hela tiden. De här plaggen kommer jag förhoppningsvis att ha länge, använda mycket. Jag hoppas det. Det är ju svårt att veta om man är tillfälligt trendpåverkad och egentligen inte alls trivs i randig långkjol och spets, men jag tror inte det. Jag gillar alltid randigt, jag gillar alltid spets, så det känns som säkra kort inför framtiden.

Näbbstövlarna fyndade jag på Röda Korset i höstas. Har aldrig använt dem. Tänkte kanske premiärgå dem utomhus på modeveckan nästa vecka. Det känns så extremt antifashion att ha näbbstövlar att jag måste ha det. Gillar kontrasten i spets och rejäla fjällskor. Och mötet mellan den romantiska spetsen och de grafiska hårda ränderna.

En kombination av förfining och jordnärhet. Romantik och modernism. Allt på en gång.

Ekologisk bomull hos H&M

Som på beställning har H&M gjort en liten, dock alldeles för liten, kollektion helt i ekologisk bomull.

track.jpg
Du hittar alla plagg här. 

Antar att det är ett bra initiativ. Synd bara att plaggen inte var så roliga.

Vårinspiration hos Peter Jensen

Denna eviga vinter. Längtar efter vår sol värme och färg. Som hos Peter Jensen

 Alla bilder: Peter Jensen ss 2011 från www.elle.com 

Gult och rosa är väldigt fint. Blus med liten kjol är preppy. Kan inte få nog av små blusar. Fina klänningar som ser sköna ut. Sista looken skulle jag gärna ta rakt av. Men de får tjäna som inspiration inför näste loppisrunda.

Att leta efter second hand/vintage:
-Rosa blus, gärna siden, med liten krage
-Gul kofta, eller tröja med hög rund hals
-Stor blå herrkofta
-Bordsduksrutig klänning/tyg att sy klänning av.

Wednesday, January 26, 2011

Ett steg på vägen

Eftersom jag nu lovat mig själv och er att bli en bättre konsument så ser jag det som mitt mission här i bloggvärlden att lyfta fram alla mindre aktörer som med själ och hjärta jobbar för både bra design och miljö. Via niotillfem upptäckte jag i kväll lilla butiken Neklo, som drivs av tre svenskar, Jenny, Martin och Gabriel,  boende i Berlin. (Om jag förstått det hela rätt).

Neklo säljer handplockade secondhand-kläder och nya plagg sydda av gamla tyger. De har även en blogg: http://olfa.blogg.se/

Och jag får en liten känsla av vemod och saknad när jag läser Jennys beskrivningar av en dag bestående av vintageletning och sömnad. Fram tills nu, alldeles nyss har det bara varit skönt att inte ha butik. Nu blir jag lite sugen igen, men kanske bara ca 5%.  För jag vet ju av erfarenhet att företagandet är så mycket mer än de där trevliga loppis- och pysselstunderna.

Så go Jenny och co! 


Jag lovar att bli en bättre människa

När jag igår var på ett litet föredrag om samhällstendenser och trender inom mode och design kom jag till insikt. Jag gör det med ojämna mellanrum. Ni vet, den där känslan av att "just det, så här är det ju, hur kunde jag glömma?". För min del handlar det om konsumtion just nu. När jag startade Mint & Vintage var det som motvikt till alla likriktade kedjor och nyheter-varje-vecka-shoppingen. Jag ville stötta mindre designers, uppmana till långsammare och mer hållbar shopping genom att sälja mer välgjorda och trendmässigt mer hållbara plagg och så vintage så klart. Ju längre jag höll på med butiken desto svårare blev det för mig att hålla mig kvar vid min ideologi. När man har butik är man så extremt beroende av att varje dag sälja sälja sälja och det visade sig ganska svårt när det gällde mindre och därmed lite dyrare märken. Var de dessutom okända i Sverige blev det nästan omöjligt. Istället blev vi beroende av säsongens it-plagg. De där skorna från Minimarket, kjolen från Dagmar etc. Plaggen som figurerade på bloggarna och som alla plötsligt ville ha. Oftast fungerade det ganska bra eftersom min egen smak var ganska lik bloggarnas. Problemet var i slutet av varje säsong när alla de andra plaggen, de som inte blivit hajpade och därmed inte sålt alls, måste reas ut. Den lilla vinst som i början av säsongen var möjlig minskade i takt med att reaprocenten ökade. I slutändan blev det ingenting kvar.
Men man måste ju rea för att kunna köpa in nytt. Ingen kund vill köpa förra säsongens kläder, även om de  har en stil som är så speciell att den inte kommer kännas daterad på flera år. Vi vill ha nytt, nytt hela tiden. Modets själva kärna är förnyelsen.

Problemet är när vi vill ha nytt varje vecka. Och inte ett nytt plagg utan en hel ny look varje vecka. Kedjornas billiga plagg gör att detta är möjligt. Vi kan i princip byta ut hela vår garderob varje månad om vi vill. Detta funkar ju inte i längden. Överkonsumtionen tär på jordens resurser och produktionen bidrar till klimatförändringarna. Vi måste lugna ner oss. Samtidigt så är det ju vår konsumtion som får hjulen att rulla. Vi handlar, företagen kan anställa. Det skapas fler företag som kan ge fler jobb och fler och fler människor får bättre ekonomi och kan konsumera mer och då kan företagen anställa fler och så rullar det på. Så lösningen är ju inte att sluta konsumera, utan att konsumera smartare. Att välja ekologiskt och närproducerat framför masstillverkat och långväga transporterat. Att supporta mindre företag framför multinationella jättar. Att återanvända så mycket som möjligt. Att handla på blocket och loppis.

Senaste åren har jag själv alltför ofta fallit för frestelsen. Av bekvämlighet handlat något nytt billigt plagg varje vecka, trots att jag absolut inte behövt och knappt velat ha det. Men det är så enkelt. Vi matas med reklam och nyheter ständigt. det är svårt att inte känna begär. bara ett par sådana där byxor och min stil är komplett. Nästa vecka är byxorna utbytta mot en sådan där blus med liten rundad krage, eller en stor stickad tröja eller de där  kilklacksskorna etc.

Mitt löfte till mig själv och er idag är att jag skall sluta. Sluta köpa billigt skit och istället köpa färre mer välgjorda och mer hållbart producerade plagg. Och vintage och second hand. Nu är det slut på att åka till Nacka forum och bara slinka in på H&M eller Zara. För jag vill kunna säga när Hedda och Agnes blir större och frågar hur vi kunde förstöra så mycket på så kort tid att jag i alla fall försökte. Försökte vara en bättre människa och konsument.

Monday, January 24, 2011

Top Model vs Stylisterna

Jag älskar alla moderelaterade dokusåpor som Project Runway och Top Model. Älskar att se dessa spinkiga hysteriska tjejer skrika av lycka över att få se Tyra Banks spela över, eller bryta ihop i en hög av tårar för att de måste klippa håret kort. Bitcha, slåss, kramas och så gråta lite till. Det är underhållande och sociologiskt intressant. Och sen är det ju kul att se fotograferingarna, ofta med välkända fotografer. Se hur det går till. Allt arbete bakom, med smink och hår och arrangemang.

Det är onekligen en ansenlig samling modemänniskor som Tyra samlat den här säsongen. Och vinsten - Vogue Italias omslag. Inte dåligt alls.

Och tack och lov åkte den helt uppenbart, nära-döden-anorektiska tjejen Ana-Maria ut i förra avsnittet. 


Hon åkte ut efter att Tyra sagt: "you are a gorgeous, beautiful girl but the judges are concerned about the message your body type might send to young girls."

Det är ju ett steg i rätt riktning, men man hade kanske önskat att Tyra sagt att hon var concerned about her health and the fact that she might actually die... 

Anna Maria själv hävdar så klart att hon inte har någon ätstörning. 
"I've always eating junk food and am naturally skinny. I have already gained 10 pounds since I finished the show. I do not have an eating disorder and am very happy with the way I look."

Det är klart att man kan vara naturligt smal, och det är så klart väldigt frustrerande att ständigt bli anklagad för att vara sjuk om man inte är det. Men även den som är naturligt mager har lite underhudsfett. Anna Maria är bokstavligen bara skinn och ben. Hoppas att någon i hennes närhet tar hand om henne. För anorexia kräver att någon i närheten griper in. En anorektiker är den sista att inse att hon (är oftast en hon) behöver hjälp.

Nog om det. Vad jag egentligen skulle skriva om var ju vår nya svenska moderelaterade dokusåpa, Stylisterna som visas på kanal5.se. 

Programmet där ett gäng stylister tävlar om rollen som stylistassistent på Sofis mode. Sofis mode - Sveriges största modetidning...eller snarare kvällstidningsbilaga, eller?  I alla fall. Jag älskar den här typen av program, men det här var tyvärr rätt trist. Visst vi är svenskar och långt ifrån amerikanernas tevevänliga skrimentalitet (tack och lov) men lite smaskigare hade det nog kunnat vara. Lite intressantare deltagare, lite mindre stelt och lite mer påkostat. Det hela känns lite som ett test. Med tanke på Sofis genomslagskraft i Sverige tycker jag att kanal5 borde satsat på riktigt, gjort ett teve-teveprogram av det istället för en enda lång reklamfilm för L'Oreal på nätet.

Till skillnad från vissa tittarkommentarer tyckte jag dock att Sofi gjorde rollen som perfekt professionell och kyligt Heidi-Klumsk programledare. 

Vi får se, det kanske tar sig. Jag kommer definitivt att titta. För jag vill verkligen älska det. 

Friday, January 21, 2011

Like Susie


on Monki.


Fin liten pysselfilm från Monki. Hyperproduktiva bloggerskan Susiebubble gör om en sparkdräkt och stylar ett COS-skyltfönster. (glad att COS kommer till Stockholm snart). Hon är så söt och trevlig Susie. Hon besökte Mint & Vintage en gång och sen drack vi kaffe på Mellqvist. Susie är en ständig inspirationskälla. Ärligt kreativ och orädd, det gillar jag. Ingen minimalism här inte. Och så är hon befriad från ängslighet över vad folk skall tycka. Hon kör på, på det hon gillar. Jag skall erkänns att jag inte alltid orkar läsa hennes väldigt långa och babbliga blogginlägg men älskar hennes outfits.

Thursday, January 20, 2011

Jag står snart inte ut

Jag har fått nog nu. Snälla ta bort all is och snö nu, det räcker. Vad gör man när man inte orkar halka omkring längre?


Jo man klipper lugg och provar uppiggande läppstift. Så, nu känns det lite bättre. Sol kom nu.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Wednesday, January 19, 2011

Jag skolkar idag

Borde vara hemma och jobba med en grej men när jag lämnat Hedda på dagis så sken solen så härligt att jag istället för att köra rakt fram hemåt svängde höger ut på motorvägen, in till Slussen. Nu sitter jag här på ett café och njuter av friheten. Känslan är den samma som när jag gick på gymnasiet och ibland bara gick på stan istället. ( jag uppmuntrar inte skolk men ibland kan det vara nyttigt, särskilt om man ären vanligtvis väldigt duktig flicka).

Jag har spanat lite i butikerna. Med barnvagn är allt lite jobbigare. Särskilt nu med all is och snö. Det blir att jag håller mig på huvudgatorna. Kollar de vanliga butikerna med elektriska dörröpnnare och inga trappsteg. Lever inte som jag lär. Det är synd. Borde ju sponsra alla de små istället. Men jag är bekväm.

La märke till två saker.
På H&M: ljust turkosgrönt och mörkrött är en väldigt fin färgkombo. Tänker på Marni. Tyvärr passade inget av plaggen. Det här med att inte längre vara gravid är ett klädmässigt antiklimax. Efter lång längtan efter att den gigantiska magen skall försvinna så att man kan klä sig i annat än tights och tunikor är besvikelsen stor när det visar sig att det inte alls går. Trots att jag känner mig så smal är det omöjligt att knäppa något i midjan och inga överdelar sitter snyggt eftersom jag fått gigantiska tuttar som kräver mjuk behå för att inte mjölken skall stockas. Med följd att jag ser ut som en tjock tant i allt.
Monki har gjort väldigt söta väldigt chloeinspirerade skor. De är fina och verkar helt okej ur komfortsynpunkt. Lågprisskor brukar ju ofta vara omöjliga att gå i annars. Men inget köp idag.


Dagens köp blev istället den här spetsblusen på rea på H&M. Har främst tänkt ha den under tröjor så att endast spetskragen sticker fram.- Posted using BlogPress from my iPhone

Tuesday, January 18, 2011

De från norr kommande leopardernaHar mörklila jerseyklänning från Monki. Bekväm. Och en liten leoväst som jag hittat second hand. Kan ju inte få nog av leopard. Inte riktigt än.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Sunday, January 16, 2011

Anna Malmberg och svårigheten att beskriva fotografi

Jag prenumererar på Elle. Jag älskar internet och spenderar otaliga timmar framför datorn men - jag är nästan aldrig inne på elle.se. Vet inte varför. Tror att jag i mitt sinne delat upp modevärlden i papper och skärm, där elle står för papper. Och andra mindre aktörer, som Rodeo och bloggar läses på skärm.

När jag kollade på alla bilder från Elle-galan upptäckte jag fotografen Anna Malmbergs blogg. Så vackra bilder, inte bara några utvalda utan alla, snabba bloggbilder är verkligen jättefina. Märker att mitt språk är väldigt bristfälligt när det kommer till att beskriva de känslor som uppstår när jag ser bra fotografi.  Har också märkt det främst är fotografer som inspirerar  nuförtiden.

bild lånad från Anna Malmbergs tumblr
Om jag var chefredaktör för en modetidning (vilket jag planerar att någon gång bli) så skulle jag anlita Anna med en gång.

Nu skall jag fortsätta att navigera runt på elle.se och hittar kanske fler nya favoriter...

Saturday, January 15, 2011

Dagens plagg


Återupptäckte den finstickade sparkdräkten (eller byxdressen kanske låter tjusigare) från Sonia Rykiels H&M-kollektion. Den har inte varit välanvänd, men är otroligt skön. Så när jag idag letade efter något bekvämt åkte den på. Och jag tror att den kommer bli en hemmafavorit. 

 Under nyinköpt prickig tröja från Indiska. Mjuk och skön i fin lagom lång/kort vid modell Får se hur den ter sig efter en tvätt eller två. Min Indiskaerfarenhet är ganska begränsad men har inneburit en hel del kvalitetsbesvikelser. Jag fortsätter clownstilen, om än lite mer sparsmakad idag i vitt och svart. 

På fötterna, de efterlängtade gröna krokoskorna från Minimarket. Henrik ser väldigt skeptisk ut när jag säger att de passar till allt, precis allt. Nu tillåter ju inte väglaget att jag har dem utomhus så jag har bara gått i dem lite grand här inne under dagen. 

Elle-galans vinnare och...

Rodebjer blev årets svenska designer på Elle-galan. Mycket bra val! Grattis Karin!

Det är alltid lika kul (dvs ganska kul, inte jättspännande) att se vad våra svenska modepersonligheter och kändisar har på sig när det vankas gala. Här kommer min lista. Alla bilder är från elle.se.
1. Agnes B älskar Mc Queen och är verkligen skitsnygg i den här klänningen. Efter att ha följt hennes blogg länge kan jag bara konstatera att den är precis så Agnes B som ett plagg kan bli. Förutom att den är från Mc Queen då så är den asymmetrisk, mönstrad och skarpt skuren.

2. Karin Winther stack ut bland alla svartklädda i leopard matchat med typ zebra och mer leopard. mycket zznyggt. 

3. Lisa C representerar verkligen Rodeo genom att vara ultramodern i kavaj från Jil Sander. Vitt fyrkantigt stramt och helt oromantiskt. Inte alls i min smak men o så elegant och mode-igt. 4. Helena af Sandeberg brukade handla på Mint & Vintage och herregud vilken trevlig människa. Och snygg är hon också, särskilt i denna gula Rodebjerklänning. Fru Rodebjer herself körde på svart vilket alltid är snyggt men men inte så kul. 

och så en bott

5. Susanne Ljung är en förebild när det kommer till modejournalistik men önskar inte du också att hon bara skulle flippa ur och go crazy med mönster färger och material. Köra något annat än den lilla svarta. Den är säkert ypperligt välskräddad av allra finaste tyg och från något franskt modehus. Snyggt - abslout, men åh så trist. 

Thursday, January 13, 2011

Om Sarah Moon bilderna...

Jag tog bort inlägget om Ingmari Lamy och Sarah Moon-bilderna på Rodeo. Eftersom ingen annan verkade se det jag såg utan i stället var rörande överens om hur enbart fantastiska fotona var så blev jag osäker på mitt eget omdöme och försökte i mitt inlägg vara bara lite lite kritisk, och i stället skriva in helt andra betydelser, som kopplingem mamma-barn, än de mest uppenbara. Sanningen är ju den att bilderna föreställer en vuxen vit kvinna och en ung pojke, helt klart av annan etnisk härkomst, i positioner som inte kan tolkas som annat än sexuella.

Bilderna är estetiskt väldigt vackra men tänk er könen omvänt. Hur hade vi reagerat om de tagits idag med en vit man och en säg en thailändsk liten flicka i samma positioner? Inte lika vackert, eller hur?

Jag vet att tidsandan var en annan på 70-talet, men just därför hade jag velat veta mer. Bilderna behöver en kontext. En kommentar. Ingmari beskriver hur det var att jobba med Sarah Moon, hur arbetet var som att "gå in i en sago-värld, en väldigt nära, tyst relation mellan mig, kameran o henne. "  Jag hade velat veta vad som sades om denna sagovärld. Vad är relationen mellan kvinnan och pojken? Vad betyder bilderna? Vad vill de säga?

Bilderna är vackra men underliga och lite obehagliga. Men allra mest underligt är att ingen kommenterar från Rodeos sida. Agnes B hur tänker du?

En annan som reagerat som jag är Modeoligibloggen. Läs.

Balenciaga pre-fall 2011

Jag misstänker att den blommiga bakgrunden spelar stor roll i hur mycket jag gillar det är. 

Balenciaga har inte riktigt fallit mig i smaken de senaste säsongerna, om någonsin egentligen. Eller jo, jag älskade den kollektionen när Charlotte Gainsbourg var modell i kampanjen, det var mycket grönt...Men det här. Det är exat vad jag saknat och längtat efter när jag på style.com bläddrat igenom den ena kollektionen efter den andra utan att fastna för någonting. 

En blandning av tantigt och barnsligt. Fint och fult. Mönster med mönster, kjol över byxor och allt genomsyrat av tilltalande nördighet. 

Kappan med ljus pälskrage är egentligen inte så uppseendeväckande, men den ser så perfekt ut. Med vit polo och kort hår med lugg blir det kanske lite väl modsigt, men fint är det.  


Lila fuskpäls (jag antar att det är fejk) kjol över byxor och typ gympaskor. Känns mer dagisbarn som fått härja fritt i garderoben än fashionista. Och det är positivt. Byxorna längst ned till höger har jag dock väldigt svårt för. Tror aldrig att en vanlig människa skulle se annat än tokclownig ut i dem. Men Balenciaga är int ensamma om modellen i höst. Även Proenza Schouler har gjort en variant på breda longa shorts. Något kortare än Balenciagas dock .


Utöver shortsen är Proenza Schoulers kollektion också helt i linje med vad jag gillar just nu. Mönstermixar igen, lite excentriskt och knasigt (quirky) med inslag av prydlighet. 


  Den här looken, med lösa sidenbyxor, enkel topp och stor kavaj har vi sett ett tag nu, men den håller i sig, det är snyggt. Så ut och botanisera bland alla mönstrade lösa byxor nu, du kommer att kunna ha dem länge och sköna är de.Tuesday, January 11, 2011

Modeologi

Med anledning av en artikel jag håller på med hade jag idag ett mycket trevligt och givande samtal med Lars Holmström, mannen bakom bloggen Modeologi som jag varmt rekommenderar till alla som är intresserade av mode på ett bredare plan.

Vi pratade om ditten och datten men mycket om hur ängsligt modet är just nu. Ständiga tillbakablickar istället för visioner. Och om hur kommersiella intressen urvattnat modepressen. Tydligast när det kommer till Amerikanska Vogue och Anna Wintours devis: Text ut - bild och annonser in.

Något jag saknar i modepressen är tankarna bakom. Tänk vad intressant att få veta mer än bara ett par ord om hur en designer tänkt med sin kollektion. Eller hur en stylist valt och varför. Och för att föra över det hela till bloggarna så skulle det vara kul att få reda på varför han eller hon valt att ta på sig just dessa plagg idag. Inte bara vilka märken de kommer ifrån utan hela tanken bakom. Vad vill vi förmedla?

Så därför får ni idag en dagens outfit, med hela tankeprocessen bakom som bilaga.

Jag är ju som bekant mammaledig och har egentligen ingen anledning att ta på mig något annat än bekvämast möjliga, men det blir så otroligt tråkigt. Därför valde jag idag ut det roligaste plagget i min garderob och det är så klart de röd- och vitprickiga mjukisbyxorna som jag köpt på ebay för längesedan men aldrig vågat använda. De är från Betsey Johnson från 80-talet. Och de såldes tillsammans med likadana i vitt med blå prickar och vitt med röda prickar. Tyvärr luktar de starkt av tvättmedel med mycket klor. Men det går väl bort så småningom. Byxorna skall vara i fokus så jag valde en enkel stor vit skjorta till. Den är från H&M och jag köpte den för två vårar sedan när jag också nyss hade fött barn och ville dölja min pösiga mage i något stort och luftigt. Kragen har jag knäppt ända upp för att jag helt enkelt tycker att det är snyggt och preppy. 

Jag älskar färgkombon rött och rosa, mycket för att det var ett strängt no-no när jag var liten. "Rött och rosa passar absolut inte ihop" sa farmor som var hård med regler. Tröjan är megareafyndad på Topshop och för tankarna till tidiga Rodarte med dess oregelbundna spetslappar vid axlarna. 

På fötterna har jag mina äskade bruna vintagekängor, för att balansera det hela med lite markfasthet.

Vad vill jag då kommunicera med denna outfit? Jo, att jag längtar efter vår och färg. Att jag är modig och lite galen och absolut inte som alla andra som bara går omkring i svart. Att jag hänger med men går min egen väg och att jag är snäll. Typ. Det blir ganska självutlämnande. Antagligen en anledning till att folk sällan avslöjar sina tankar. Man blir kanske mer spännande och upplevs som mer originellt om man inte avslöjar var inspirationen kommer ifrån. Man framstår också som mindre fåfäng och självupptagen om man inte berättar för mycket. 

Lägg också märke till bakgrunden...Vi har minsann en vacker kakelugn och en välfylld bokhylla, men också leksaker i en enda röra. Betyder? Intellektuella men avslappnade;-)

Nu skall jag snart hämta Hedda på dagis, kanske skall byta om först, eller?

P.S Några som klär sig okonventionellt och dessutom är bra på att beskriva det är Style Rookie och Style bubble. Ständiga källor till inspiration. 


Sunday, January 09, 2011

Monki girl
Det var lite ont om tid när jag skulle packa inför två veckors jul-och nyårsfurande med familjerna i Småland och Göteborg och jag fick med mig alldeles för lite. Med följden att på annandagen var rena kläder slut och eftersom ledningarna till tvättmaskinen frusit var jag helt enkelt tvungen att bege mig till Växjö och shoppa loss på mellandgsrean där. Ett ganska angenämt problem. Jag har på sistone blivit väldigt förtjust i vad Monki har att erbjuda. Passformen passar en postgravid kropp perfekt. Stora lösa klänningar och tunikor med antingen knappar eller stor halsringning så att Agnes kan få sin mat utan större problem.

Tydligen är inte Växjöborna lika förtjusta i Monki som jag för i princip allt var på halva priset. Så jag köpte massor. Bland annat klänningen ovan som har alla färger som enligt min erfarenhet är svårsålda: lila senapsgult och cerise.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Saturday, January 08, 2011

Två världar


Det är som om jag lever i två världar. Den ena, den första, den som består av vardagens alla göromål och umgänget med familj och vänner har tagit över helt den senaste tiden. Den andra världen, den digitala och popkulturella har fått kliva undan. I vanliga fall lägger jag väldigt mycket tid på att läsa magasin, kolla bloggar och hålla mig uppdaterad och uppdatera. Men ibland är det skönt att bara logga ut. Inte sätta på datorn och inte bry sig om mode alls. Bara vara i flera dagar veckor.Men efter en längre digital vila kommer suget. Suget efter att sugas in i en fantasivärld.

Idag fick jag H&M-katalogen. Jag tror att mitt modeintesse väldigt mycket beror på postorderkatalogerna jag läste som liten. Jag älskade att sjunka in i de lockande bilderna och drömma om den kommande våren eller hösten.

H&M är duktiga. På att göra kläder och att göra kataloger. Det är kommersiellt och lättillgängligt utan att bli tråkigt. Färgmässigt är det lite väl neutralt för min smak. Mycket leopard. Gillar den här bohemiska looken trots att det inte alls är vad jag har tänkt mig inför våren.


Och den här klänningen är jag lite sugen på. Det finns nog risk att det blir lite backlash på leopard framåt sommaren men vad spelar det för roll om man tycker att det är fint.


Fast allra helst vill jag ha hennes hår... Men har för längesedan gett upp det där med långt. Kommer aldrig längre än till axlarna innan jag bestämmer mig för att klippa page igen.

Gott nytt år förresten!

- Posted using BlogPress from my iPhone