Friday, August 27, 2010

One day in Reykjavik

Tänkte att jag skulle visa min favoritklädsel under sommaren.
Prickiga klänningen från Mini fo rmany och rosa tröjan från Carin Wester. Jackan är några år gammal och från Zara, har för mig att den var extremt populär och att ungefär varannan tjej jag mötte det året hade en likadan. Fötterna kom tyvärr inte med på bilden men jag tror att jag hade mina mohedatofflor eller bruna brouges.( Jag glömde nog instruera min mor i dagens-oufit-fotografering. Minns att jag kände mig extremt obekväm efter tredje fotoförsöket och bara ville gå vidare.)

Thursday, August 26, 2010

winter coats

Senaste tiden har jag tänkt mycket på vinterkappor. Såg den här ponchon i senaste Elle UK, den är från Asos men jag har inte hittat den där ännu. Kanske på väg in. Gillar att den ser så rudimentär och friluftsaktig t, utan att vara fjällrävenaktig. Och blått är alltid flott.
Annars är ju det här med fårskinnskragar väldigt hett. Känns som om det kommer att bli en rejäl aviatoroverload i vinter. Jag har lite för svårt för att släppa bilden av min gymnasiepojkväns alldeles för stora och rätt så omoderna pilotjacka i brunt skinn för att kunna anamma trenden. Dessutom blir ett plagg alltid lite mindre lockande när det syns överallt. Håller du med?

Däremot gillar jag verkligen Topshops version nedan.

Ser skönt 70-talig ut och bilden gör mig till och med sugen på leopardtights.

Som sagt, pilotjackan kommer vi se mycket av i höst och vinter. Burberry har gjort flera olika.
Min drömjacka i höst är den där svarta långa jackan med bred fårskinnskrage från Hope. Tills jag insåg att kragen säljs separat och att jackan liksom egentligen inte finns. Vilket ju faktiskt är positivt, får då kan man köpa kragen och göra flera olika kappor till drömkappan.

Söta små 60-talsinspirerade kappor är alltid ett säkert kort. Jag faller ofta för små kragar, smala axlar och vidd nedtill. Som den här från See by Chle till exempel.
Bild från Urban Outfitters där även dessa två finsaker finns.


Den röda är en klassisk duffel coat från legendariska Gloverall. Jag har en mörkblå som jag fyndade på Myrorna förra vintern och kommer att använda så fort bebisen kommit ut. Den korta varianten är från franska Sessün som ofta gör riktigt fina ytterplagg till bra priser. Kul med en kortare modell och krage känns ju aktuell...

Duffeln i uppdaterad modell från Proenza Schoulers höst 2010. Gillar för övrigt hela visningen och dess preppy grunge-stil mycket. Good girl gone bad är ett tema som ofta funkar. Risken att det blir lolitakitch är överhängande men Prouenza lyckas tack vare gothkänslan på hår och make up.
Wednesday, August 25, 2010

Kommentarsfiske

Med inlägget nedan ville jag egentligen inte alls fiska efter kommentarer, fast det kanske var precis det jag gjorde, utan tyckte bara att det var lite roligt med snuskkommentarerna och annonserna. Men Tack för era kommentarer! Det är ju kul att veta lite vem som läser.

Förlåt för dåligt uppdaterande, har skolat in Hedda på förskolan och börjat skolan själv. I morgon börjar vardagen på riktigt och då minsann, skall jag lägga tid, energi och kreativitet på bloggen här. Har en massa ideér som inte hunnit bli förverkligade.

Saturday, August 21, 2010

These boots are made for...me


I somras ( känns definitivt som höst nu) var vi som vanligt i Skåne en del och jag passade så klart på att besöka Sveriges bästa loppis ( bäst av de som jag besökt i alla fall) Framtid i Helsingborg. Hittade bland annat dessa bruna skinnkängor. Mycket välgjorda, fint skinn och passar perfekt. Och kostade Max 50 kronor.

Jag längtar efter lite kyligare väder nu.

Var tvungen att stjäla en fin bild från Sartorialisten.


Så fint med grova kängor till ljuva klänningar. Jag tröttnar aldrig, eller det kommer jag säkert göra men just nu känns det som om det är en för-alltid-förälskelse.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Nu slutar jag skriva inläggstiteln på engelska

Anledningen till att jag gjort det är för att liksom sammanfatta inläggen för eventuella icke-svenska läsare, men tror inte att det finns några sådana. Är även skeptisk till om det finns några svensktalande läsare...men nyligen blev så glad när jag såg att jag fått en kommentar till ett inlägg. Det var en trevlig person som tydligen inte var ny som bloggläsare men gärna ville tipsa om lite penisförstoring...

Och så undrar jag varför det visas annonser för att hitta en rumänsk fru ibland. Tror varken ni eller jag är rätt målgrupp, eller?

Måste säga att Elin Kling var otroligt snygg på Guldknappen. Som om hon klivit rakt ur ett glossigt modemagasin och ut på röda mattan.


Bild: Rodeo.net

Iklädd Local Firms version av ett av våren 2011's trendigaste plagg: pjamasklänningen. Vi såg den redan denna våren hos bland andra Acne och Rodebjer, och till våren verkar de många av de svenska märkena ha minst en variant.
1. Camilla Norrback 2. Stylein 3.Filippa K 4. Ida Sjöstedt
(foto: Berns Salonger and copyright Kristian Löveborg.)

Skitsnyggt! - på Elin Kling. Ett uns underhudsfett och man ser ut som någon slags mystant.

Friday, August 20, 2010

Fransk film på SVT

När det äntligen är något sevärt på teve är jag för trött. Frankofilen, med förkärlek till 60-talets fina frisyrer och prydliga kragar, i mig vill så himla gärna se och drömma mig bort. Men småbarnsmamman med trötta trötta ögon vill hellre slockna i sängen och på riktigt drömma sig bort.
- Posted using BlogPress from my iPhone

Need to get a haircut
Bild från Russh. Måste boka klipptid nu, snart, i morgon.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Thursday, August 19, 2010

Update

Island var fantastiskt och speciellt. Jag vill berätta mer och dela med mig av min lilla Reykjavikguide. Hinner inte nu - sen.

Modeveckan i Stockholm är över och jag har en massa tankar men har inte lyckats få ned dem till text och bild. Saknade många visningar, som Minimarket och Dagmar. Tycker att det varit lite dåligt med uppdateringar och bilder på bloggar etc. eller letar jag på fel ställen?  Så långt ser Carin Wester, Ida Sjöstedt och Rodebjer ut att bli favoriter, men jag vill se mer. Blev helt kär i Hopes höstkollektion, den som kommer nu alltså men gissar att det var för att de visade sig från en något mjukare sida än vanligt, ett undantag. 

Längtar efter att de internationella veckorna skall sätta igång. Ser mest fram emot Rodarte och Comme des Garcons. 

Tänker mycket på bloggen, gör ingenting. På måndag börjar Hedda dagis, förlåt menar såklart förskola, och jag tänker att nu snart skall jag äntligen få tid att göra. Ständigt detta sedan...Sen tänker jag på Henriks mamma som har förmågan att göra tanke til handling inom ett par minuter, eller snarare sekunder. Den där tröskeln som gör att jag har svårt att komma igång verkar inte finnas hos henne. 

Om det var något som butikandet verkligen lärde mig så var det att göra. Just do it! En förutsättning för att driva företag är ju att man gör. Sen blev det lite för mycket görande och visionen dränktes i administration och underhåll. 

Nu skall jag och Hedda gå till Hemköp och köpa mjölk och ost och kanske en inredningstidning som jag kan lägga i högen av olästa magasin.  

Tuesday, August 17, 2010

Stockholm fashion weekend


Det är modevecka i Stockholm, och vad gör jag? Jo, jag kokar björnbärssylt.
Sen blir det pannkakor.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Monday, August 16, 2010

Skolstart

Har alltid älskat den här tiden på året. Sommaren lider mot sitt slut och man är riktigt sugen på vardag och långkläder igen.

Allra bäst är känslan av att börja om på ett nytt blad. Den här hösten blir en riktig nystart för mig. Företaget är avvecklat och jag skall istället för att sälja kläder ägna mig åt att skriva om dem, och annat. Nästa vecka börjar jag nämligen på Poppius journalistskola.

Har såklart skaffat en ny skolväska.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Friday, August 13, 2010

Substitute shopping

Since I am both poor and pregnent I didn't buy the dress of my dreams that I blogged about.

Instead I bought this grey T-shirt with lace applications from Monki. 200 SEK instead of 2000 and There is enough room for a growing belly.- Posted using BlogPress from my iPhone

Monday, August 09, 2010

DIY -project
Små gamla nattduksbord har slipats noggrant.
Jag brukar alltid göra saker slarvigt för att jag fort fort vill se resultatet. Denna gång tänkte jag testa att göra ordentligt, för att se om det lönar sig.
-


efter en halv dags sandpapprande var de ganska snygga och jg funderade på att helt enkelt låta bli att måla. Men det hade ju varit att frångå planen så det blev till att ta fram den vita färgen...

Resultatet:
Är ganska nöjd faktiskt. Kanske blir även nästa projekt av den nogranna sorten. Borden står nu i vårt lilla gästhus.

-Posted using BlogPress from my iPhone

Wednesday, August 04, 2010