Thursday, July 22, 2010

My Pet Square

Hittade denna fina bild hos Liebmarlene. Märket bakom är Australiensiskt och heter MyPetSquare. De har en lekfull hemsida här. Inspireras av bilden. Vill ha frisyren, ögonbrynen, klänningen, stolen och även golvet. 

På lördag åker jag till Island. Skall rida islandshäst i tre dagar och en dag i Reykjavik. Bortsett från att det kommer bli extremt jbbigt att åka ifrån Hedda (åker med min mamma) skall det bli väldigt roligt. Är nyfiken på staden som sägs vara rik på kultur, design och nattliv. (så mycket nattliv blir det nog inte för oss dock;-) men ser fram emot ridturen i fantastiskt natur och en trevlig dag i huvudstaden. Så...någon som har Reykjaviktips? Mat, shopping och mys...

Monday, July 19, 2010

Ni måste titta på...


"Ingen bor i skogen". Det är en utomordentligt genial liten humorserie. Man gapskrattar inte ofta men småler i flera dagar. Vet inte när den går tyvärr.

Jag gillar Bodil Malmsten-väldigt mycket. Men har aldrig läst hennes blogg, förrän ikväll, och upptäckte då att även hon delar kärleken till "ingen bor i skogen".

- Posted using BlogPress from my iPhone

Sunday, July 18, 2010

Permanent vacation

Har jag inte, men nästan. Därav dåligt med bloggandet. Skall nog på loppis snart. Återkommer med bilder på väntade fynd då....

- Posted using BlogPress from my iPhone

Thursday, July 08, 2010

Chloe Aftel

Hittat en ny favoritfotograf; Chloe Aftel.

Inser att jag är lite enkelspårig i min smak...Men har ännu inte tröttnat på polaroidkänsla, lofi-färger, grynighet, och analoga känslor.

Men allt är inte bara ljus och teknik, tycker att bilderna även är fantastiskt fint komponerade och originella, trots sin likhet med många andra fotografer just nu, och trots sin trendighet.

Chloe bor i Los Angeles och San Fransisco och har plåtat för bland andra Dazed & Confused, Nylon, Wired, Australiensiska Harper's Bazaar och så klart: Lula <3

 See more here. http://www.chloeaftel.com/

Tuesday, July 06, 2010

Street find

I inredningsteportage kan man ibland läsa om folk som inreder sina hus och hem personligt med en blandning av nytt, antikt och gatufynd och jag undrar alltid hur de lyckas hitta en massa fint på stan. Idag råkade jag dock gå förbi en kille som fyllt trottoaren med " skräp" och jag knep ett fint gammalt trätråg. Jag skall plantera violer i det tror jag.
- Posted using BlogPress from my iPhone

Monki stripesDagens klänning är ett fynd från monki. Billig till ord. Pris. Till halva priset blir det nästan löjligt: 90 kr. Alldeles för billigt för ett plagg. Men tilltalande för en som egentligen inte har råd att handla kläder.

Är det inte precis det som är billighetskedjirnas tanke? Att man skall kunna shoppa utan att det märks i plånboken. Varje enskilt plagg kostar som en lunch eller två och det är så lätt att slå till på bara en liten topp till... I slutändan blir det ändå ganska dyrt för det händer så ofta. Jag faller själv ofta för tjusningen i billig spontanahopping men ångrar ofta att jag inte höll i pengarna och istället köpte de där två tre plaggen som jag egentligen ville ha och som jag bara hittat billigare substitut för. Kan ibland längta tillbaka till en tid då kläder innebar en investering, man hade ett fåtal klänningar som man vårdade med omsorg och använde tusentals gånger.

Självklart måste inte ett plagg vara dyrt för att man skall använda det ofta och vårda det. Det är den ständiga förnyelsen som jag är kritisk till. Jag har många fyndplagg som blivit en välanvänd del av min garderob men också många som representerar någon snabbtrend som lockade under någon månad för att sedan kännas helt fel och obekväm.

Är det för billigt med kläder?

-Posted using BlogPress from my iPhone

Thursday, July 01, 2010

Summer florals


Dagens klänning från Monki. Underklänningen är vintage.

- Posted using BlogPress from my iPhone