Tuesday, June 29, 2010

Flat shoes and socks

Snor en bild från The Sartorialist. Väldigt fint tycker jag. Gillar den avslappnade och manliga stilen. Och så klart strumporna i skorna.

Cover


Läser danska cover och blir glad. Känns som om dem gjort tidningen helt för mig. Gillar kombinationen av mode, livsstil, kultur och estetik. Många svenska tidningar lämnar en lätt ångestfylld eftersmak. Cover lyckas inspirera både estetiskt och intellektuellt. Den är aldrig pretto eller korkad. Mycket tror jag det beror på att cover inte är så ungdomsfixerad. Tidningen håller fram kreativa och smarta kvinnor i alla åldrar, och även folk med barn får vara med, utan att de gör en stor grej av det. Här i Sverige är det så antingen eller. Här kan man bara vara cool om man är, eller i alla fall lever som om man vore 20, och så fort man får barn verkar det som om man plötsligt skall bli en helt annan person med endast barn som intresse. Från Bon till mama... Eller?

-Posted using BlogPress from my iPhone

Monday, June 28, 2010

That old lady's house


Jag gillar allt som gamla tanter gillar. De vackraste husen är sådana som detta, lite lätt förfallna med vildvuxen trädgård med mycket charm. Inne skall det vara skura spetsgardiner och virkade dukar, mårbacka pelargoner och flagnande tapeter. Vårt eget hus ä lite för välskött och allt för lite originaldetaljer finns bevarade. Men det är från 20- talet och jag hoppas att vi skall kunna få till den där slitna känslan. Svårigheten med allt som inte är gammalt och slitet i original är dock att det så lätt blir kitschigt. Det hade varit fint om man kunde anlita en liten tant att inreda precis så som hon själv skulle vilja ha det.

Sunday, June 27, 2010

This post was supposed to be posted yesterday...

Hoppas ni hade fint å trevligt igår(förrgår) Det hade vi. Efter en sjukt stressig förmiddag-varför är det så svårt att inte vara tidsoptimist?- kom vi fram till traditionellt och extremt barnvänligt firande i Edsviken.


På kvällen grillning vin och sång och en och annan snaps.
Och jag valde den vita klänningen från Andersen & lauth.
Och jag förstår varför den inte var någon storsäljare när vi hade den i butiken förra våren, den har nämligen en ganska uttalad push Down effekt och det är ju sällan det man söker...

Att vara inköpare är svårt.

Friday, June 25, 2010

Happy Midsummer!
Midsommarafton idag och jag vill ha lång klänning. Väljer mellan dessa tre medan marängbottnen till jordgubbstårtan gräddas i ugnen. Att jag aldrig varit någon direkt talang i köket kan nog de flesta som känner mig intyga. Jag har heller aldrig tyckt att det varit särskilt roligt. Men nu när vi har hus med riktigt kök och allt känns sådär kärnfamiljsidylliskt har jag börjat göra framsteg som husmor. Igår var det paj, idag jordgubbstårta, var skall detta sluta?;-)

Thursday, June 24, 2010

My Mohedas
Här är dem. Mina nya Moheda tofflor från Orminga skor & väskor. Av alla varianter av nyproducerade 70-talsträskor var dessa överlägset skönast för mina fötter.

My new clogs from Moheda.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Tuesday, June 22, 2010

Harling Darling


Fick häromdagen ett mycket välkommet sms från Amanda på Permanent Vacation, hon hade hittat en Harlingklänning på lagret och kommit ihåg att jag ville ha en...väldigt trevligt. Så nu är den på väg hem till mig.

Om du också känner att det blir svårt att klara hösten utan en rutig klassiker från Permanent Vacation så finns det en i storlek small på Tradera just nu. Klicka här.

Local shopping
Vårt närmsta centrum numera är inte så fashionabla Orminge centrum. Här hittar men den mycket otrenduga butiken Orminge skor & väskor. Jag passade på att handla- man bör stödja de små aktörerna. Det blev ett par Moheda tofflor.Sen åkte vi till Nacka byggnadsvård, där det finns en väldig massa fint.
Det blev inga köp dock. Eftersom jag själv är en riktig loppisletare har jag svårt att shoppa loss när någon annan gjort jobbet. Längtar efter Skånes bördiga loppmarknader och hoppas att det blir en tur söderut snart.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Friday, June 18, 2010

Yesterday it was summer

Igår var det sommar och vi passade på att njuta allt vi kunde. Det är nästan svårt att förstå att vi nu bor nära både hav och skog.Om man promenerar i tio minuter ungefär så kommer man till en liten sandstrand.Hedda fick för första gången i sitt liv känna på sand emellan tårna och vågskvalp.Jag hade på mig enkla å sköna sommarkläder. Grått linne och mjuka lite puffiga shorts från H&M, och tunn tunn stickad blå tröja från monki.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Monday, June 14, 2010

Clothes make the (wo)man

Jag gillar när kläder är riktigt välanvända. När man haft något på sig så många gånger att det känns som en betydande del av ens personlighet.
Som den här T-shirten från maje. Den är i linne och har hållt sig fin trots flitigt användande i flera år. Under har jag klänning från weekday och tights från Dagmar.

Halsbandet från Pamela Love är också välanvänt. Utöver mitt hästskohalsband som jag alltid har är klon det enda smycke jag använder.
Och skorna! Har nig inte visat dem. Ebay-fynd som börjar bli riktigt slitna och fina. Blekrosa strumpor från Twilfit.

-Posted using BlogPress from my iPhone

English readers?

Are there any English readers out there who want me to translate my posts? Due to sometimes lack of time but more often laziness I have not been so good at keeping this blog bilingual. Sorry...

Picture of new but old looking egg cups.- Posted using BlogPress from my iPhone

Sunday, June 13, 2010

Fleamarket


Idag blev det en sväng till Siggesta gård och bakluckeloppis. På jakt efter fina gamla krukor, verktyg och en liten byrå till Heddas rum.Fanns inte så mycket men vi hittade i alla fall en fin gammal kratta. Jag har lite svårt för nya blanka trädgårdsredskap så jag är mycket nöjd med krattan.Leksaker fanns det hur mycket som helst.Sen blev det lunch. Och så tittade vi på grisar, kaniner och höns och Hedda skrek av lycka.

The result of today's fleamarket; a rake and good food.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Friday, June 11, 2010

Aplace


Om du prenumrereat på Mint & Vintage´s nyhetsbrev så fick du för ett litet tag sedan mail från trevliga butiken Aplace, med erbjudande om 20% rabatt! (ange koden mintandvintage) Själv funderar jag starkt på att slå till på prickiga klänningen från Mini for Many. Den är ett av plaggen som jag suktat efter sedan snön smälte och solen kom fram, men på grund av en hel del utgifter i samband med flytt och husköp inte har tillåtit mig att köpa. Men nu...med 20% rabatt så kan jag nog inte låta bli...

Skorna från OC får däremot stanna i drömgarderoben....

Ett annat plagg som jag saknar men som antagligen aldrig kommer att bli mitt är rutiga Harling från Permanent Vacation. Jag ångrar så att jag inte slog till förra hösten när vi hade den i butiken. Nu slutar PV med sin finfina klädlinje och i shoppen finns endast storlek xs kvar....Om någon har en i storlek medium så vill jag gärna köpa!Thursday, June 10, 2010

Country life
Att flytta ut ur stan var ingen självklarhet för oss-vi (jag) hade egentligen, efter mycket velande precis bestämt oss för att det var en trea på söder vi ville ha. Att villavuxenlivet fick vänta lite. Vi trivdes så himla bra i stan. T-bana, sushi och 7-eleven utanför dörren. För en lantis som mig-jag är uppvuxen utanför Göteborg med hästar och kaniner- var det urbana livet något jag alltid längtat efter. När vi flyttade till Stockholm för sex år sedan var det av längtan till tempo och framåtanda, take away kaffe och folkmyller. Men så kom Hedda och plötsligt ändras ens perspektiv. Att kunna gå ut och ta ett glas vin när som helst lockar inte lika mycket som att Hedda skall kunna leka i gräset utan att man behöver vara rädd för att hon skall käka fimpar. Att vara där det händer blir inte lika viktigt som att Hedda skall slippa avgaser vart vi än går. Och så vidare, jag tror ni fattar....

Och nu är vi här. I ett litet gult hus med glasveranda och uppvuxen trädgård och all ambivalens är som bortblåst. Att vi flyttat när våren blivit till sommar, solen skiner och fåglarna kvittrar bidrar så klart till succén, men jag är övertygad om att jag när november kommer fortfarande kommer att känna att detta var rätt val. Vi har ju kakelugn...

Mina sidenbyxor, chiffongklänningar ich kashmirtröjor som jag samlat på mig under Mint & Vintage-åren får dock vila prydligt i garderoben. I stället blir det bekvämt och slitstarkt.- using BlogPress from my iPhone

Wednesday, June 09, 2010

Lazy daysMånga flyttkartonger kvar att packa upp men man måste ju passa på att njuta av solen lite också.

Filten är loppisfynd. Heddas tröja ärvd. Min en gammal James Perse T-shirt och halsbandet är från farmor och jag har det alltid.

Kollar inredning och tänker på...Maria Montazami.

När man sätter ett bolag i konkurs måste man i Tingsrätten svära på att allt är sant och riktigt. Det har jag gjort idag. Mötte Leif Silbersky på trappan. Han är inte så lång, men det visste jag redan.Efteråt passade jag på att kolla tapeter på Björklund & winqvist.(bilden är från boråstapeters bohemkatalog) Himmelriket för tapetälskare. Tänka sig att jag nu har ett helt litet hus att tapetsera i. Tre rum och en hall som alla skall få fina mönster. Nu får det vara nog med vitmålade väggar.

Posted using BlogPress from my iPhone

Tuesday, June 08, 2010

På bussen
Till skillnad från många andra gillar jag verkligen att åka buss. Man tänker så bra. Kan inte göra något annat än att fundera och lyssna på lite musik och titta ut genom fönstret. Första bussfärden efter en flytt är lika magisk som första mathandlingen i ens nya blivande vardagsaffär. Allt är nytt även jag.

-Posted using BlogPress from my iPhone

Wednesday, June 02, 2010
Jag är ledsen att jag är så dålig på att blogga just nu. Det är så mycket annat som händer. I morgon flyttar vi från lägenhet i innerstan till villa utanför stan. Så det är en del att stå i och tänka på.

Och det här är ju tänkt att vara en modeblogg och inte handla om vardagsbestyr. Men just nu är modevärlden så långt bort, eller jag ser det som om mode är ett rum där jag ibland vistas väldigt intensivt. Rummet består av tidningar, bloggar och allt annat moderelaterat på nätet och jag trivs där. Men ibland är det skönt att stänga dörren och inte ta in någon moderelaterad information alls.

Och vad skall man då blogga om?